モントリオールの美味しい生活。
おウチでPHO♪
pho-460.jpg

おウチでPHO♪
PHO at home

アジアン麺はなんでも好きだけれど、ベトナムのスープヌードル
フォーが一番好きかも? いつもはCôte des Neiges通りのお気に入りの
フォー屋さんに行くんだけれど、おウチで楽しむ時はこんな感じで。

pho-soup.jpg
これさえあれば、おウチで簡単にフォーのスープが出来ます♪
中華街でよく売ってる1箱(4キューブ入り)1$くらいのフォースープの素。
スープ多めが好きなので、2人分で1200ml位のお湯に(玉ねぎ入り!)
このキューブを2~3個溶かしたら、鶏がらスープを加えて味を調えます。 
平たいきしめん状のライスヌードルは、湯がいたら一度流水で洗って
ボウルへ。 コリアンダー(香菜)と葱のみじん切りをたっぷりのせて
熱々のスープをじゃーっとかけます。 茹でて裂いておいた鶏肉を
のせてライムを添えたら出来上がり。 生もやしがあったらもっと本格的♪
お好みでチリソースやベトナムハーブも添えて下さいね。

アジア麺は好きなんだけど、夜中にお腹が空いちゃうので
今日は早く寝なきゃ!(笑)

おっと、その前に今日も日が暮れてからの撮影に励むR*に(?)
応援クリック☆よろしくお願いしますw

ba_blue.gif 20060225075712.gif

Pho is Vietnamese soup noodle.  You can have a large bowl of
this in most of China Towns (or Vietnamese town if you are lucky).
You can often choose the size and the topping. 
If you like corianders and rice noodle, you have to try it.

If you want to make this at home, buy dried rice noodles (flat
5mm-10mm wide noodles) and a box of dehydrated PHO soup
(See the photo above).  I usually mix 2-3 cubes of these PHO
soup in 1200ml of water with sliced onions (for 2 people).
Add Chinese (It has to be Chinese!) dehydrated chicken stock
to get the full flavor.  Boil water in a separate pot and boil
the noodles.  Drain and wash with running water.  Place
the noodles in bowls.  Sprinkle with chopped green onions
and corianders (lots of them!), then pour the hot broth.
Top with boiled and shredded chicken and lime wedges.
Enjoy while it is hot.  It is addictive!

If you like the photo and the quick supper idea, please click
the blue-and-white Recipe Blog icon and the orange
Blog Ranking icon placed above to vote for me!!
スポンサーサイト



Posted by R*
comment:24   trackback:0
[フツウノゴハン。
| HOME |