モントリオールの美味しい生活。
tomo..さんのマロンとココアのマーブルケーキ

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tomo..さんのマロンとココアのマーブルケーキ
tomo..'s chestnut and cocoa marble cake

久し振りに晴れた休日。 こんな日には可愛いお菓子を作りたいのは私だけ?(笑)
ずーっと作ってみたかったBread Noteのtomo..さんマロンココア
マーブルケーキを作ってみました。

◆ tomo..さんマロンココアのマーブルケーキはこちらから。

tomo..さんはスリムパウンドケーキ型で作っていらっしゃいましたけれど、
R*は日本サイズ(笑)のパウンド型を持っていないので最近買ったシリコンの
シリンダー型というもので作ってみました。 ちょうど8個分出来ました。
半分に切るとこんな感じ。

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マーブルの入れ方にまだ研究の余地はありますが(汗)、美味しい~♪
ココアマロンの香りがほんのりで、甘さ控えめしっとりケーキです。
これは何処に持って行っても喜ばれそう。 牛乳の量は適宜となっていますが
大さじ1+小さじ2くらい入れました。 私は8個に分けて焼いたので焼き時間は
30分。 ひとつの型で焼く場合、焼き時間は45分ということです。

tomo..さんもパン・お菓子の腕がプロ並なのでレシピに挑戦するのに勇気が
要りましたが、どうにか成功してほっ。 美味しいレシピ、ありがとうございました。
日本語のレシピは、tomo..さんのブログで。 英語バージョンはmore...↓からどうぞ♪

「その籠に入ってる緑のもの、ひょっとしてパセリじゃないの・・・?(汗)」と
思ったら(大正解(笑)、今日も応援クリック☆よろしくお願いします。

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It is finally sunny in Montreal!!!  I know I should have gone out,
but I baked little marble cakes (I need the sun to take pictures and
I couldn't miss this opportunity!)

I used tomo..'s recipe of chestnut and cocoa marble cake.
The original recipe was baked in one pound cake mould.
But I used 8 little cylinder cups (5.5cm in diameter, 6cm deep)
because it is hard to find these small pound cake mould in Canada.
You just need to bake less and you'll get exactly the same cake
with no need to slice :-) 

This cake is best after a few days of baking, but I don't know if you can wait...
For sure, I couldn't!  The cake is slightly less sweet than the butter cake
often sold in Canada.  But try it.  I think you'll like it better this way. 
It brings out the flavors of cocoa and chestnut nicely. 
Click more...↓ to get the English translation of tomo..'s recipe.

If I made you feel like trying tomo..'s recipe of chestnut and cocoa
marble cake
, please click the blue-and-white Recipe Blog icon and
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Posted by R*
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[オカシ。焼
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