モントリオールの美味しい生活。
今日のごはん◆蓮根の挟み揚げ
2006-11-21-dinner-400px.jpg
今日のごはん◆蓮根の挟み揚げ
Today's Meal: lotus root sandwich tempura

久し振りの普通のごはんw 昨日ハンバーグを作った時に余った牛ひき肉を
フィリングに蓮根の天麩羅を作ってみました。 最近韓国系スーパーで蓮根
スライスを売ってるのを発見してから、R*家での登場回数が増えた蓮根です♪
これ、小さい頃好きだったんですよ。 面倒だったのかなかなか実家の食卓には
登場しなかったけど(笑) 思い出の1品なので、やっぱりこれはケチャップで
食べなきゃ! という訳で、子供みたいにケチャップ添えです(笑)

ついでに人参と玉ねぎの掻き揚げも作って、おにぎりの素を混ぜた梅干の
おにぎりを添えて。 豆腐とわかめのお味噌汁でお弁当の様な夜ごはんでしたw
多めに作ったので明日のお弁当もこれで決まりです☆

カテゴリ分けに苦労してカテゴリ【フツウノゴハン。】を作ってしまったR*に
(これからエントリー増やさないとなぁ(汗)今日も応援クリック☆よろしくお願いします。

ba_blue.gif 20060225075712.gif

今日のモントリオール。 久し振りの晴れ間だったけど、寒かった~! 0度です(涙)
2006-11-21-sky.jpg

Tempura does not need to be expensive.  You can buy tempura batter mix
readily avilable in asian grocery stores.  You can dip sliced vegetables,
meat or seafood as you like and deepfry.  Enjoy the crispy batter
right out of the pot. 

I used renkon (lotus root) slices to make these tempura sandwiches.
I found them already sliced and packed in water at a Korean grocery store.
The filling is hamburger patty (minced beef mixed wtih an egg, white
bread dipped in milk, BBQ sauce, salt and pepper).  I mixed sliced
onion and carrot with the leftover batter and deepfried them, too. 
These are called, "kakiage".  Serve with ketchup and I bet even
difficult kids would eat these fried vegetables :-)

If you like the meal idea (I don't have recipes.  Sorry), please click
the blue-and-white Recipe Blog icon and the orange FC2 Blog Ranking
icon placed above to vote for me!!
スポンサーサイト



Posted by R*
comment:36   trackback:1
[フツウノゴハン。
| HOME |