モントリオールの美味しい生活。
マロンクリームで★マロンケーキ
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マロンクリームで★マロンケーキ
gateau au marron


えっとですね・・・ レシピが適当な上に、作り方間違えました(汗)
でも美味しく出来上がりました! という訳でアップです♪

本当はクラシックなパウンドケーキの様に室温でやわらかくしたバター
砂糖を泡立てて・・・なんて思ってたんですが、間違って卵と砂糖を先に混ぜて
しまいました(笑) なので油分のバターは最後に溶かしてざっと入れることに。
膨らむか心配だったんですが、全く大丈夫でした。 粉が多めなので
少し硬めでパサッとした感じに出来上がりますが、2日くらい置いて
カフェオレと一緒に召し上がって下さい。 ほんのりマロンの香りがします♪

「で、この本物の栗はいつ調理するの?」と不思議に思ってしまったら(すみません(汗)
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This is almost an one-bowl cake.  The extra trouble is just melting butter
in the microwave.  I used canned chestnut cream (the bottled type is
also available) to give an extra fall flavor.  Chestnut cream is made of
pureed chestnuts mixed with sugar and cream.  This is different from
chestnut paste which is pureed chestnuts mixed with sugar (no cream).
Chestnut cream is easier to use because it is softer and it can also
be eaten as it is on a toast.  This cake has lots of flour which makes
it slightly harder.  But easier to transport and the flavor improves
after a few days (if you can wait for 2-3 days :-) 
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Posted by R*
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[オカシ。焼
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