2006.
09.
08
07:27:27

ビーフ・ウェリントン
Beef Wellington
これしかまともな写真がないのが残念ですが、ボリュームたっぷりの美味しく、簡単で
かつ豪華な一品です♪ 牛フィレ肉の外側だけに焼き色をつけたら、パイ生地で包んで
オーブンで焼くだけ。 パイ巻きは前もってやっておいて冷蔵庫で保存。 焼く段階だけを
食べる直前に。 こういう小さな段取りがおもてなしを成功させる秘訣ですね♪
(おもてなしの良し悪しはメニュー立て、段取り計画から始まっています!(と偉そうに(汗)
ソースはベアネーズソースというシャロットのみじん切りを入れて煮詰めた白ワインと
タラゴンワインヴィネガーに卵黄とバターを加えたもの。 濃厚だけどビネガーでさっぱり
したとろり系のソースです。 市販のブラウンソース(グレービーとか)やマッシュルーム
入りの赤ワインソースでも美味しくいただけますね♪
このパイの上に2つ葉っぱがついてるのは焼き具合がミディアム。 ウェルダンのパイ包み
には葉っぱを1つつけて、焼いてから「あれ? どっちがどっちだっけ・・・?(汗)」となる
危険を避けてみました♪(折角のフィレミニョンをウェルダンで食べる神経も理解出来ないが)
それではいつも通りmore...↓をクリックしてレシピを出してね♪
今日もクリック☆よろしくお願いします。


Beef Wellington is beef fillet wrapped in pastry dough.
The combination of juicy beef and crispy pie dough will certainly
impress your guests (because they don't know it is easy to make :-)
If you use frozen pastry dough, it is extremely simple to make
Beef Willington. Click more...↓ to get the recipe and give it a try.
I also wrote a recipe of Bearnaise sauce (reduced white wine
and wine vinegar mixed with egg yolks and butter). If you prefer,
you can serve Beef Wellington with brown (gravy) sauce with
vegetables like mushrooms.
If you like the recipe, please click the blue-and-white Recipe Blog
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