モントリオールの美味しい生活。
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季節外れの苺祭り第4弾★ストロベリー&クリーム☆チーズケーキ
strawberry-and-cream-cheese.jpg

季節外れの苺祭り第4弾★ストロベリー&クリーム☆チーズケーキ
strawberry & cream cheese cake

写真はイマイチなんですが(汗)、めちゃ美味しく出来ました!
苺の味がふんわり、チーズムースの様にしっとりとしたチーズケーキです。
6日に同僚の女の子3人を招いてディナーをした時に作ったデザートです。
(友達がディナーの写真を撮ってくれたんだけど、まだ写真を送って
くれてないので、ディナーの報告は後ほど・・・)
女の子がいっぱい集まる時は、デザートに気合が入りますよね♪

かのマーサ・スチュワートの雑誌Livingでピンクと白の2層のチーズケーキを
見て、「これだ!」と思ったんですが、日本ではマスカルポーネチーズは
高いから手に入れづらいだろうなぁと思い、分量も材料も変えてしまいました。
そのせいか(手際のせいか(汗)2層にはなりませんでした・・・(涙)
「表面に模様が・・・」程度ですが、味には変わりありませんのでお許し下さい。

チーズケーキに混ぜた苺、実はオーブンで焼いてます。
面倒だったらそのまま入れても大丈夫だとは思いますが、
量を少なめにして下さい。 色もここまでピンクにならないかもしれませんね。
レシピを出すには、more...↓をクリックしてね。

今日もクリック☆よろしくお願いします。

ba_blue.gif 20060225075712.gif

Yes!  I'm still trying to use up the strawberries!!!
Today's strawberry dessert is strawberry & cream
cheese cake♪  I saw a pink-and-white layered
cheese cake on Living by Martha Stewart and
I tried to make something similar without
mascarpone cheese (it is very expensive in Japan
and hard to get).  But it didn't become 2 layers.....
Well, it tastes really good, so I don't care!!!

I used roasted strawberries as Martha recommended.
I don't quite know why the strawberries should be roasted.
Maybe roasting enhances the strawberry flavor and
reduces the water content.  I'm happy with the pink
color of the cheese cake.  Click more...↓ to get the recipe.

If you like the recipe, please do not forget to click
the blue-and-white Recipe Blog icon and the orange
FC2 Blog Ranking icon placed above.  Enjoy♪

 【more...】

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[オカシ。焼
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